Biomimicry

Wist je dat …
> je met 120kg op een struisvogelei kunt staan, terwijl hij door een klein tikje vanuit binnen breekt?
> een nijlpaard zijn eigen zonnebrand maakt?
> de natuur CO2 inzet als waardevolle bouwstof?
> mosselen sterke en tevens milieuvriendelijke onderwaterlijm maken?

Weet je wat nu het mooie is? Wij mensen kunnen daarvan leren en profiteren! We hoeven het wiel niet zelf uit te vinden. Hoe? Door de natuur te zien voor wat ze is; bron van kennis, genialiteit en wonderen.

Biomimicry is een inspirerende methode om in de natuur creatieve oplossingen te vinden voor vrijwel elke uitdaging waar we voor staan. En niet zo maar oplossingen, maar duurzame oplossingen. Het is een positief en hoopvol geluid in een tijd waarin problemen cq uitdagingen je om de oren vliegen. Of het nu gaat om het klimaat, vervuiling, een afnemende biodiversiteit, voedselschaarste of een groeiend aantal vluchtelingen.

Ja, er zijn uitdagingen, maar oplossingen zijn er ook. En véél meer dan we misschien denken. Afgelopen 3,8 miljard jaar hebben planten, dieren en schimmels strategieën ontwikkeld om te overleven op aarde, zonder haar schade toe te brengen. Door de natuur te zien als mentor en maatstaf ontdekken we een onuitputtelijke bron van inspiratie voor innovatieve, duurzame oplossingen. Oplossingen die vanuit een ander denkvlak ontstaan dan vanwaar onze uitdagingen en problemen hun oorsprong vinden.