Boek – De bionische vogel

De bril waardoor je kijkt bepaalt de oplossingen die je ziet

Als mensen weten en kunnen we steeds meer, en bedenken we allerlei dingen om het leven leuker en comfortabeler te maken. We vliegen met z’n honderden tegelijk in een mechanische vogel naar de andere kant van de wereld, eten gefrituurd ijs en krijgen het zelfs voor elkaar om hele huizen te printen. Onze vooruitgang beïnvloedt echter het leven op deze mooie planeet, en helaas maken we haar niet altijd gezonder en mooier. Kan dit niet anders? Jazeker wel!

In het boek De bionische vogel duiken we in het vogelrijk, waar onze gevleugelde vrienden draaien op duurzame energie en groene chemie. Ze gebruiken alleen materialen die in overvloed aanwezig zijn en zijn zuinig met wat ze hebben. En nu komt het: wij kunnen ons voordeel doen met die slimmigheden van kluut, kuifeend en koereiger. Want in de oplossingen van de natuur schuilen óók oplossingen voor mensenvragen.

Het vogelrijk kent talloze wonderlijkheden die ons kunnen inspireren. Dit boek staat er vol mee, van bijzondere bouwwerken en slimme samenwerkingen tot fantastische verpakkingen en ingenieuze isolatie. Daarnaast vind je er uitvindingen die mede hierdoor zijn ontstaan.

Tevens moedig ik je in dit boek aan om zelf na te denken over nieuwe toepassingen, om het bekende los te laten en buiten de kaders te denken. Kijk eens vanuit een ander perspectief naar de wereld. Zo kun je het vlies op je zachtgekookte eitje bijvoorbeeld zien als een irritant velletje dat je er maar lastig af kunt pulken – maar ook als een wonderlijke pleister die de genezing versnelt. Als je deze perspectief-truc eenmaal doorhebt, zie je dat we leven in een wereld vol oplossingen.

Begin 2023 in de winkel

De bionische vogel wordt geïllustreerd en vormgegeven door Margot Westermann. Begin 2023 ligt het boek in de winkel. Klik hier om hem nu al te reserveren, of stuur een mailtje naar  info@wereldvoloplossingen.nl en ik laat het je weten wanneer het zover is.

Dit boek is voor jou als je:

  • je graag laat verwonderen, leergierig bent en/of creatief;
  • graag oplossingen vindt;
  • houdt van de natuur;
  • nadenkt over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van dingen;
  • je wel eens afvraagt of het niet anders, slimmer, makkelijker of beter kan;
  • op zoek bent naar een inspiratiebron voor het vinden van oplossingen die werken.

Poster

Wil je nu al een voorproefje van het boek? Bestel dan de inspiratieposter van de bionische vogel met 18 vogelvondsten waar we naar gaan kijken. Leuk voor op je kamer, of als inspiratiebron voor school: over welke vogelvondst doe jij je spreekbeurt?

Je kunt de poster bestellen door een mail te sturen naar info@wereldvoloplossingen.nl.